КОДЕКС ПОНАШАЊА У ПОКРАЈИНСКИМ ОРГАНИМА

("Сл. лист АП Војводине", бр. 9/2013)Телевизијска емеисија "Путеви наде" на првом програму Телевизије Војводине, сваке суботе од 8 часова.

Путеви наде
ТБ емисија

Информатор

Vesti april 2007

Postavljeno, 27. april 2007. godine, Novi Sad.

Paketi pomoći povratnicima

Na današnjoj sednici Upravnog odbora Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, doneta je odluka o upućivanju poziva izbeglim, prognanim i raseljenim licima koja su izrazila želju za povratak u Republiku Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo i Metohiju, da se opredele za pomoć, u vidu povratničkih paketa, vrednosti do 80 hiljada dinara.
Od objavljivanja Javnog poziva za evidentiranje izbeglih, prognanih i raseljenih lica zainteresovanih za povratak u Republiku Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo i Metohiju, 8. marta. 2007, prijavilo se 29 porodica. Sadržaj paketa ponuđen je u nekoliko različitih varijanti, a porodice povratnka moći će da se odluče i izaberu onaj koji im najviše odgovara.

Paket I: frižider, kombinovani šporet ili šporet na drva i veš mašina
Paket II: motokultivator i hidropak
Paket III: motorna testera, hidrofor i alat: bušilica, ubodna testera, brusilica.

Na sednici je doneta i odluka da Fond obezbedi raseljenim, izbeglim i prognanim licima sa teritorije AP Vojvodine besplatan autobuski prevoz u njihova prethodna mesta boravka. Pravo na prevoz imaju lica koja nisu u mogućnosti da samostalno snose troškove prevoza, a potrebno im je da odu u mesto prethodnog prebivališta u cilju pribavljanja osnovne lične dokumentacije, dokumentacije za regulisanje statusnih pitanja i informisanja o mogućnostima povratka.
Prevoz će biti obezbeđen jednom mesečno, počev od kraja maja meseca 2007. godine, na relaciji: Ruma - Nova Pazova - Inđija - Novi Sad - Bačka Palanka - Ilok -Vukovar -Vinkovci - Županja - Popovača - Sisak - Petrinja - Glina - Vojnić - Slunj - Korenica - Udbina - Gračac - Obrovac - Benkovac, u trajanju od ukupno četiri dana. Javni poziv za besplatan autobuski prevoz izbeglih i prognanih lica biće objavljen u sredstvima javnog informisanja već naredne nedelje.

Postavljeno, 27. april 2007. godine, Novi Sad.

Uz pomoć Garancijskog fonda obezbeđeni novi traktori

Predsednik Saveta za izbegla, prognana i raseljena lica Izvršnog veća Vojvodine dr Janko Veselinović i direktor Garancijskog fonda AP Vojvodine Goran Vasić posetili su danas domaćinstvo Joša Bajića poljoprivrednika iz Starih Banovaca u sremskoj opštini Stara Pazova. Jošo Bajić je uz pomoć Grancijskog fonda, na petogodišnji kredit kupio novi traktor za potrebe svog gazdinstva. Garancije pokrajinskog fonda obezbedile su mu nabavku mehanizacije po veoma povoljnim uslovima, jer se radi o kreditu sa grejs periodom od godinu dana, kamatom nižom od komercijalne i ratama koje se otplaćuju jednom godišnje, svakog 1. decembra.