КОДЕКС ПОНАШАЊА У ПОКРАЈИНСКИМ ОРГАНИМА

("Сл. лист АП Војводине", бр. 9/2013)Телевизијска емеисија "Путеви наде" на првом програму Телевизије Војводине, сваке суботе од 8 часова.

Путеви наде
ТБ емисија

Информатор

Vesti novembar 2007

Postavljeno, 30. novembar 2009. godine, Novi Sad.

Potpisan ugovor o dodeli paketa pomoćI

Dejan Pavlović direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, potpisao je danas u Skupštini AP Vojvodine ugovore o dodeli paketa pomoći sa predstavnicima 26 izbegličkih i raseljeničkih porodica, koje su odlučile da se vrate u mesta svog ranijeg prebivališta u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji. Na ovaj način, povratničkim porodicama, sa ukupno 88 članova, obezbeđena je pomoć u jednom od tri vrste paketa u kojima je sadržana bela tehnika, motokultivator i hidropak ili motorna testera sa stolarskim alatom i hidroforom. Tokom 2007. godine pokrajinski Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima je dodelio ukupno 50 paketa za 159 povratnika u Republiku Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo i Metohiju. Direktor Fonda Dejan Pavlović istakao je da ovo nije jedini način da korisnici konkurišu za pomoć. On je istakao da je preko Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, juče u Izvršnom veću AP Vojvodine uručena i donacija vredna milion dinara, kojom je obuhvaćen komplet od 16 narodnih nošnji za pododbor u opštini Udbina, 3.260 knjiga ili 500 kompleta lektire za decu srpske nacionalnosti u 26 osnovnih škola u opštinama Dalmacije, Like, Banije i zapadne Slavonije.

Postavljeno, 29. novembar 2009. godine, Novi Sad.

Donaciju Srpskom kulturnom društvu iz Zagreba

Predsednik Izvršnog veća AP Vojvodine mr Bojan Pajtić danas je uručio donaciju Srpskom kulturnom društvu iz Zagreba,koju je uz veliku zahvalnost primio predsednik Čedomir Višnjić. Donacija je vredna milion dinara i obuhvata komplet od 16 narodnih nošnji za pododbor u opštini Udbina, 3.260 knjiga i 500 kompleta lektire za decu srpske nacionalnosti u 26 osnovnih škola u opštinama Dalmacije, Like, Banije i zapadne Slavonije. Lektire obuhvataju ćirilična izdanja koju koriste učenici od prvog do osmog razreda osnovne škole u Republici Srbiji. U okviru donacije poklonjeno je šest kompjutera za pododbore u Krnjaku, Dvoru i Glini. Svečanom uručivanju donacije prisustvovali su i predsednik Saveta za izbeglice Izvršnog veća AP Vojvodine dr Janko Veselinović, direktor Fonda za pomoć izbeglim, prognanim i raseljenim licima Dejan Pavlović i pokrajinski poverenik za izbeglice Marijana Novakov- Popović.
Pokrajinski premijer je posebno izrazio zadovoljtsvo što je Izvršno veće Vojvodine pomoglo đacima i ljudima srpske nacionalne zajednice u Hrvatskoj, kako bi putem ove pomoći u literaturi, udžbenicima i komjuterima bili olakšani uslovi za život i rad. Mr Bojan Pajtić posebno je istakao da se Izvršno veće zalaže da pomaže svim srpskim nacionalnim zajednicima izvan Vojvodine, kako u Mađarskoj, Rumuniji,tako i u Hrvatskoj. Naročito je važno, rekao je predsednik Pajtić, da ćemo do kraja ove godine uručiti ukupno 75 ključeva od kuća u Vojvodini, čiji vlasnici će postati izbegla lica iz Hrvatske. Ujedno ćemo pomoći i onim povratnicima, koji žele da se vrate u Republiku Hrvatsku, na taj način što ćemo im dati 1.000 evra za početak, a tokom narednog meseca uručićemo im i nekoliko traktora. Naša je obaveza da kao pokrajinska vlada pomognemo ljudima iz Hrvatske, naročito što dolaze bolja vremena u kojima naši građani participiraju u najvišim organima vlasti Republike Hrvatske. Čedomir Jovanović se u ime Srpske nacionalne zajednice zahvalio na donaciji, naročito što će se knjige i udžbenici dodeliti za 3.500 đaka osnovnih škola i oko 1.000 đaka srednjih škola, koji pripadaju ovoj zajednici.