КОДЕКС ПОНАШАЊА У ПОКРАЈИНСКИМ ОРГАНИМА

("Сл. лист АП Војводине", бр. 9/2013)Телевизијска емеисија "Путеви наде" на првом програму Телевизије Војводине, сваке суботе од 8 часова.

Путеви наде
ТБ емисија

Информатор

Vesti januar 2008

Postavljeno, 23. januar 2008. godine, Novi Sad.

Saopštenje Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine

Novi Sad, 23. januar - Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine i ove godine će omogućiti besplatni autobuski prevoz izbeglim i prognanim iz Republike Hrvatske, a koji trenutno imaju prebivalište na području Autonomne Pokrajine Vojvodine. U tom cilju Fond je objavio javni poziv na koji se mogu svakog meseca, do kraja 2008, godine prijaviti zainteresovana lica. U projektu "Idi- vidi" omogućuje se izbeglim i prognanim licima iz Hrvatske, sa slabijim materijalnim stanjem da besplatno otputuju u mesto ranijeg prebivališta radi pribavljanja osnovne dokumentacije, podnošenje zahteva za obnovu ili realizaciju drugih prava.

U ovoj godini, jedanput mesečno realizovaće se besplatni prevoz na relaciji: Ruma - Nova Pazova - Inđija - Novi Sad - Bačka Palanka - Ilok - Vukovar - Vinkovci - Županja - Popovača - Sisak - Petrinja - Glina - Vojnić - Slunj - Korenica - Udbina - Gračac - Knin - Obrovac i povratak na istoj relaciji. Ovo je samo jedna od mera koje će Autonomna Pokrajina Vojvodina preko Fonda realizovati u cilju pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, kako onim koji žele da se integrišu tako i onima koji žele da se vrate u mesta ranijeg boravka.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Fondu na telefon 021/ 475 - 42 95 ili u sedištu Fonda na adresi Bulevar Mihajla Pupina 25.