КОДЕКС ПОНАШАЊА У ПОКРАЈИНСКИМ ОРГАНИМА

("Сл. лист АП Војводине", бр. 9/2013)Телевизијска емеисија "Путеви наде" на првом програму Телевизије Војводине, сваке суботе од 8 часова.

Путеви наде
ТБ емисија

Информатор

Vesti novembar 2008

Postavljeno, 11. novembar 2008. godine, Novi Sad.

Donacija narodnih nošnji, Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima osnovnoj školi u Drvaru

Donacija narodnih nošnji, Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima osnovnoj školi u Drvaru Donacijom narodnih nošnji za osnovnu školu u Drvaru "Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Autonomne Pokrajine Vojvodine" je nastavio da pruža pomoć u povratničkim mjestima u Federaciji Bosne i Hercegovine. Donacija se sastoji od po deset kompleta muških i ženskih "Podgrmečkih" nošnji . Vrijednost donacije iznosi 375.000,00 dinara. Inače , ovo je druga donacija Fonda osnovnoj školi u Drvaru. Prva je bila u donaciji kompjutera u vijednosti 43.448,00 dinara.

U ime Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, donaciju osnovnoj školi Drvar je uručio predstavnik RRS-a Bogdan Runić, dok su nošnje ispred škole preuzeli direktorica Jelka Danić i učitelj Mladen Zeljković koji ujedno i vodi rad folklorne sekcije. Jelka Danić , direktorica osnovne škole Drvar se u svoje lično ime i u ime učenika pismenim putem zahvalila se na pomoći Izvršnom vijeću AP Vojvodine i Fondu. Prema rječima direktora Fonda g-dina Dejana Pavlovića Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima i do sada je pružao pomoć zajednicama , društvima i udruženjima Srba u Federaciji Bosne i Hercegovine i spreman je da to čini i ubuduće, kroz izdvajanje sredstava za projekte kojim bi se poboljšao ekonomski položaj pripadnika srpske nacionalne zajednice u ovoj susjednoj zemlji. Sa druge strane naš interes je da unapređujemo saradnju sa zemljama u okruženju, i kroz regionalnu saradnju ubrzamo integracione procese naših država.