КОДЕКС ПОНАШАЊА У ПОКРАЈИНСКИМ ОРГАНИМА

("Сл. лист АП Војводине", бр. 9/2013)Телевизијска емеисија "Путеви наде" на првом програму Телевизије Војводине, сваке суботе од 8 часова.

Путеви наде
ТБ емисија

Информатор

Vesti april 2009

Postavljeno, 16. april 2009. godine, Novi Sad.

Raspisani konkursi za podsticanje zapošljavanja i samozapošljavanja

Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova raspisao je konkurse za finansiranje zapošljavanja pripravnika na određeno vreme, konkurs za dodelu subvencija za novo zapošljavanje nezaposlenih lica sa teritorije APV, konkurs za dodelu subvencija za samozapošljavanje nezaposlenih lica sa teritorije APV, konkurs za dodelu subvencija za podsticanje registracije poljoprivrednog gazdinstva od strane nezaposlenih lica sa teritorije APV, kao i javni poziv za prikupljanje projekata javnih radova. Konkursi su otvoreni do utroška sredstava do kraja godine.

Javni poziv za finansiranje zapošljavanja pripravnika na određeno vreme na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine raspisuje se za finansiranje zapošljavanja nezaposlenih lica u svojstvu pripravnika sa srednjom, višom i visokom stručnom spremom, kod poslodavaca, u trajanju od 12 meseci. Tekst konkursa možete preuzeti ovde.

Subvencije za novo zapošljavanje su namenjene poslodavcima - podnosiocima zahteva koji nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje primaju u radni odnos na neodređeno vreme sa punim radnim vremenom. Tekst konkursa možete preuzeti ovde.

Subvencije za samozapošljavanje su namenjene nezaposlenim licima koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, koja svojim interesima i sposobnostima samostalno ili putem udruživanja mogu obezbediti uslove za sopstveno zapošljavanje osnivanjem preduzeća, radnje, agencije ili drugih oblika poslovnog organizovanja. Tekst konkursa možete preuzeti ovde.

Konkurs za dodelu subvencija za podsticanje registracije poljoprivrednog gazdinstva od strane nezaposlenih lica sa teritorije AP Vojvodine možete preuzeti ovde.

Javni poziv za prikupljanje projekata javnih radova na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine u 2009. godini - Pravo podnošenja projekata u postupku organizovanja javnih radova imaju privredna društva, javne ustanove, javna preduzeća, organi jedinica lokalne samouprave,  preduzetnici, zadruge, društvene organizacije i  udruženja građana. Tekst konkursa možete preuzeti ovde.