КОДЕКС ПОНАШАЊА У ПОКРАЈИНСКИМ ОРГАНИМА

("Сл. лист АП Војводине", бр. 9/2013)Телевизијска емеисија "Путеви наде" на првом програму Телевизије Војводине, сваке суботе од 8 часова.

Путеви наде
ТБ емисија

Информатор

Vesti jul 2009

Postavljeno, 21. jul 2009. godine, Novi Sad.

PUTEVI NADE

PUTEVI NADE: poslednja emisija i novi serijal Ove nedelje, tačnije u petak, 24.07.2009. u 19.00 sati na RTV 1 biće emitovana (17) sedamnaesta emisija prvog serijala PUTEVI NADE koja je posvećena izbegličkoj problematici.

Poslednja emisija prvog ciklusa snimljena je u Bosni i Hercegovini, u opstini Glamoč. Načelnik opstine, predstavnici udruženja i zadruga govore o održivom opstanku: razvoju stočarstva, uzgoju krompira i žitarica.

U toku su razgovori UNHCR-a, Fonda i produkcijske agencije o nastavku serijala PUTEVI NADE, kao i o konceptu projekta.

Postavljeno, 20. jul 2009. godine, Novi Sad.

NOVI INFORMATOR

Već treću godinu o svojim aktivnostima Fond za izbegla, prognana i raseljena lica AP Vojvodine, informiše javost putem štampanog informatora, sa ciljem što boljeg i detaljnijeg informisanja izbegličke populacije, nadležnih institucija, ali i međunarodnih organizacija. Sve korisnike obaveštavamo da je nedavno izašao iz štampe informator za 2008/2009. godinu na srpskom jeziku, ćiriličnom i latiničnom pismu, kao i na engleskom, u tiražu od 1000 primeraka, odnosno 250 na engleskom jeziku.

Službenici Fonda su poštom uputili brošuru svim opštinskim poverenicima na teritoriji AP Vojvodine, zatim udruženjima izbeglih lica, Komesarijatu za izbeglice Republike Srbije, Ministarstvu za rad i socijalnu politiku i nadležnim Sekretarijatima IV Vojvodine.

Skrećemo pažnju svim korisnicima našega internet sajta da je brošura 09 već postavljena i da mogu detaljnije da se upoznaju o mogućnostima pomoći u vezi sa održivim povratkom, kao i programima lokalne integracije, ali i o svim kontaktima koji mogu poslužiti u konačnom razrešenju izbegličkih problema.

Postavljeno, 14 jul 2009. godine, Novi Sad.

IDI-VIDI POSETE

Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima raspisao je javni poziv IDI-VIDI POSETE, dana 14. jula 2009. koji je objavljen u listu "Dnevnik". Poziv se odnosi na sva izbegla lica koja imaju prebivalište na teritoriji AP Vojvodine. Kao i prethodnih godina Fond planira da jednom mesečno realizuje četvorodnevne besplatne autobuske posete izbeglim licima iz Hrvatske, na relaciji: Ruma, Nova Pazova, Inđija, Novi Sad, Bačka Palanka, Ilok, Vukovar, Vinkovci, Županja, Popovača, Sisak, Petrinja, Glina, Vojnić, Slunj, Korenica, Udbina, Gračac, Knin, Obrovac i povratak na istoj relaciji.

Podsećamo da "Idi-vidi posete" Fond uspešno organizuje već treću godinu i da je tokom 2007/08 u dvadeset autobuskih tura ovu mogućnost iskoristilo 687 izbeglih lica.

Izbegla lica treba da se blagovremeno prijave Fondu i iskoriste ovu mogućnost kako bi realizovali svoja neostvarena prava u zemlji porekla, istakao je Dejan Pavlović, direktor Fonda.

Postavljeno, 10. jul 2009. godine, Novi Sad.

EVIDENTIRANJE ZADRUGA

Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima 10.06.2009. raspisao je javni poziv za "Evidentiranje zadruga povratnika u Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo i Metohiju zainteresovanih za pružanje pomoći za održivi povratak u vidu poljoprivredne mehanizacije i opreme".

Javni poziv odnosi se na zadruge čiji su osnivači izbegla i raseljena lica, ili čine više od osnivačke polovine i koja su se vratila u Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu ili na Kosovo i Metohiju, dakle reč je o povratničkim zadrugama.

Cilj Fonda je da se omogući održiv povratak te je neophodna informacija o evidentiranju, kako bi se sagledala zainteresovanost i na osnovu toga mogla planirati sredstva za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu. Javni poziv je otvoren do 31. decembra 2009. godine Sve dodatne informacije mogu de dobiti u Fondu lično ili putem telefona.

Javni poziv u vezi sa evidentiranjem zadruga objavljen je i u samostalnom srpskom tjedniku NOVOSTI, broj 498 od dana 03.07.2009.