КОДЕКС ПОНАШАЊА У ПОКРАЈИНСКИМ ОРГАНИМА

("Сл. лист АП Војводине", бр. 9/2013)Телевизијска емеисија "Путеви наде" на првом програму Телевизије Војводине, сваке суботе од 8 часова.

Путеви наде
ТБ емисија

Информатор

Vesti decembar 2010

Postavljeno, 09. decembar 2010. godine, Novi Sad.

Ponovo koračamo "Putevima nade"

Televizijska emisija "Putevi nade" ubuduće će biti emitovana na prvom programu Televizije Vojvodine, svake subote od 10 časova. Fond za pružanje pomoći izbeglicim, prognanim i raseljenim licima i pokrajinski javni medijski servis postigli su dogovor o nastavku emitovanja specijalizovanog programa u narednih šest meseci kako bi izbeglim i raseljenim osobama bilo obezbeđeno pravovremeno i potpuno informisanje o njihovim pravima i mogućnostima za trajnu lokalnu integraciju ili povratak u mesto prethodnog prebivališta. Informisanje izbeglica o mogućnostima koje im stoje na raspolaganju i iskustvima u dosadašnjem radu na trajnom zbrinjavanju, posebno dobija na važnosti u uslovima kada aktivnosti domaćih i međunarodnih organizacija na tom polju ulaze u svoju završnicu, odnosno dolaze u fazu kada se najozbiljnije razmatraju modeli po kojim bi čitavo izbegličko pitanje na prostorima bivše SFRJ konačno bilo zatvoreno.

Emitovanje polučasovne emisije "Putevi nade" na programima RTV-a počelo je u aprilu 2009. godine. Program je namenjem izbeglim i prognanim licima koja žele da se integrišu u ovdašnju društvenu zajednicu, kao i onim koji nastoje da se vrate u zavičaj. Emisija je magazinskog tipa i donosi priloge o programima trajnog stambenog zbrinjavanja izbeglica u Vojvodini, povratnicima, pravnim mogućnostima za rešavanje imovinskih pitanja, ličnih dokumenata i sl., kao i o drugim temama iz, inače veoma široke, izbegličke problematike. Program revnosno prati i realizaciju programa Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, kao i aktivnosti Vlade Vojvodine u sprovođenju njene strategije za rešavanje izbegličke problematike.