КОДЕКС ПОНАШАЊА У ПОКРАЈИНСКИМ ОРГАНИМА

("Сл. лист АП Војводине", бр. 9/2013)Телевизијска емеисија "Путеви наде" на првом програму Телевизије Војводине, сваке суботе од 8 часова.

Путеви наде
ТБ емисија

Информатор

Vesti maj 2010

Postavljeno, 14. maj 2010. godine, Novi Sad.

Nastavak projekta "idi-vidi posete" Republici Hrvatskoj

Raspisan javni poziv za 2010 godinu Pokrajinski Fond za pruzanje pomoći izbeglim,prognanim i raseljenimlicima raspisao je javni poziv za pružanje pomoći u vidu besplatnog autobuskog prevoza , "idi-vidi posete" licima izbeglim i prognanim iz Republike Hrvatske, a koji imaju prebivalište na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine.Javni poziv objavljen je listu "Dnevnik" od dana 13. 05. 2010.
Kao i prošle godine i u 2010. g. biće finansirani autobuski polasci , jednom mesečno, na relciji : Ruma , Nova Pazova , Inđjija , Novi Sad , Bačka Palanka , Ilok ,Vukovar , Vinkovci , Županja , Popovača , Sisak , Petrinja , Glina , Vojnić , Slunj , Korenica , Udbina , Gračac , Obrovac , Knin i povratak na istoj marš- ruti .Četvorodnevni boravak u zavičaju podrazumeva najmanje dva radna dana u kojem korisnici ovog projekta mogu da realizuju neke od svojih nerešenih problema u vezi sa stečenim i imovinskim pravima.
Pravo na besplatan prevoz , jedanput u toku kalendarske godine ima jedan član porodice . U izuzetnim slučajevima kada je reč o maloletnoj deci ili nekim neodložnim procesima u vezi sa obnovom , komisija Fonda odobrava da dva člana porodice istovremeno koriste ovu mogućnost. Podsećamo da akcija Fonda "idi-vidi posete" traje već četiri godine, da je tokom 2009. g . zavičaj posetilo više od 250 lica ,najviše iz Obrovca i Gračaca , a tokom trajanja ove akcije autobusi Fonda prevezli su preko hiljadu lica.
U ovoj godini planirano je deset besplatnih autobuskih tura na koji se svi zainteresovani mogu javiti do 31.12.20010.g. Prijave za javni poziv moguće je dobiti u prostorijama Fonda (Novi Sad,Bulevar Mihajla Pupina br.25 ) zatim postom i putem naše web-stranice www.fondajnfort.rs
Sve dodatne informacije u vezi sa raspisanim javnim pozivom "idi-vidi posete" dostupne su i putem telefona : 021/4754295