КОДЕКС ПОНАШАЊА У ПОКРАЈИНСКИМ ОРГАНИМА

("Сл. лист АП Војводине", бр. 9/2013)Телевизијска емеисија "Путеви наде" на првом програму Телевизије Војводине, сваке суботе од 8 часова.

Путеви наде
ТБ емисија

Информатор

Vesti novembar 2010

Postavljeno, 17. novembar 2010. godine, Novi Sad.

Ogrev za izbeglice u Sremskoj Mitrovici

Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima obezbedio je ogrev za 25 izbegličkih porodica s područja Sremske Mitrovice. Ove porodice su dobile po tri kubna metra ogrevnog drveta, a ogrev im je isporučen na kućnu adresu.

Za realizaciju ovog programa, Fond je izdvojio više od 300.000 dinara. Reč je o svojevrsnom pilot-projektu, pošto Fond u svom dosadašnjem radu nije pružao ovakav vid pomoći svojim korisnicima. Program je realizovan na području Sremske Mitrovice na osnovu odluke Upravnog odbora Fonda, koji je prihvatio zahteve za pomoć u ogrevnom drvetu, koje su Fondu još ranije uputile izbeglička udruženja i porodice iz te opštine. Dragocenu pomoć Fondu u realizaciji programa pružili su i opštinski poverenik za izbeglice i Centar za socijalni rad u Sremskoj Mitrovici.

Fond planira da u svom programu rada za 2011. godinu ponovo izdvoji određena sredstva za aktivnosti koje uslovno možemo nazvati programima pružanja humanitarne pomoći u užem značenju tog pojma.