КОДЕКС ПОНАШАЊА У ПОКРАЈИНСКИМ ОРГАНИМА

("Сл. лист АП Војводине", бр. 9/2013)Телевизијска емеисија "Путеви наде" на првом програму Телевизије Војводине, сваке суботе од 8 часова.

Путеви наде
ТБ емисија

Информатор

Vesti oktobar 2010

Postavljeno, 22. oktobar 2010. godine, Novi Sad.

Usvojene izmene finansijskog plana Fonda, uskoro novi javni pozivi

Vlada Vojvodine dala je saglasnost na izmene i dopune finansijskog plana Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima za 2010. godinu. Time su se stekli uslovi da Fond u najskorijem roku raspiše nove javne pozive za stambeno zbrinjavanje izbeglica u pokrajini putem otkupa seoskih kuća i dodele paketa građevinskog materijala.
Na osnovu usvojenih izmena, određena je namena sredstava koja su Fondu dodeljena za ovu godinu, a koja neće biti utrošena na stambeno zbrinjavanje stanara u registrovanim kolektivnim centrima na području Vojvodine. Na taj način je za otkup kuća izbeglim i raseljenim licima u Vojvodini obezbeđeno dodatnih 40 miliona dinara, dok će još 17,8 miliona dinara biti utrošeno za pomoć u građevinskom materijalu. Zahvaljujući razumevanju i podršci koju Vlada Vojvodine pruža Fondu, putem ovih programa, stambeno će biti zbrinuto još oko 120 izbegličkih i raseljeničkih porodica u Vojvodini.
Fond je letos pokrenuo program stambenog zbrinjavanja sadašnjih stanara u kolektivnim centrima u Pančevu i Deliblatu (opština Kovin) u kojem je svim porodicama koje žive u tim centrima ponuđena pomoć u vidu otkupa seoskih domaćinstava i dodele paketa s građevinskim materijalom. Mogućnost da koristi ovaj vid pomoći želi da iskoristi dvadesetak izbegličkih porodica u pomenutim centrima, a procedura dodele je u završnoj fazi.
Istovremeno, Fond završava i program otkupa seoskih kuća koji realizuje zajedno s beogradskom kancelarijom UNHCR-a, u kojem će za 35 izbegličkih porodica biti otkupljene kuće u šest opština i gradova u pokrajini - Šidu, Pančevu, Novom Sadu, Somboru, Apatinu i Subotici.