КОДЕКС ПОНАШАЊА У ПОКРАЈИНСКИМ ОРГАНИМА

("Сл. лист АП Војводине", бр. 9/2013)Телевизијска емеисија "Путеви наде" на првом програму Телевизије Војводине, сваке суботе од 8 часова.

Путеви наде
ТБ емисија

Информатор

Vesti septembar 2010

Postavljeno, 06. septembar 2010. godine, Novi Sad.

Novčana pomoć za 50 učenika

Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima završio je konkurs za dodelu jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola iz izbegličkih porodica smeštenih na području Autonomne Pokrajine Vojvodine. Ukupno 50 srednjoškolaca dobiće po 40.000 dinara, a sredstva će biti uplaćena na tekući račun korisnika čim bude okončan postupak potpisivanja ugovora i prikupljanja ostalih podataka potrebnih za uplatu (broj tekućeg računa i sl.).

Konkurs za dodelu sredstava raspisan je odmah po završetku prethodne školske godine i bio je otvoren do kraja jula. Pravo da konkurišu imali su srednjoškolci iz izbegličkih porodica na području Vojvodine koji ispunjavaju uslove iz pravilnika o dodeli ovog vida pomoći, a na konkurs je pristiglo više od 350 prijava. Stručna komisija pažljivo je pregledala dokumentaciju, bodovala svaku prijavu i sačinila rang-listu na osnovu koje je Upravni odbor Fonda doneo konačnu odluku.

Komisija je prilikom odabira korisnika bodovala njihov materijalni status, ali je posebno vrednovan i njihov uspeh u školi, pa su se zato među odabranim učenicima mahom našli odlikaši, što čitavom programu daje poseban značaj.

Sredstva za isplatu jednokratne pomoći u potpunosti su obezbeđena iz budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine, u sklopu programa Vlade Vojvodine za pomoć izbegličkim porodicama u pokrajini. Istovremeno, reč je o jednom od više programa za podršku lokalnoj integraciji izbeglica, koje realizuje pokrajinski Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima.

Program dodele novčane pomoći srednjoškolcima iz izbegličkih porodica, Fond realizuje od 2008. godine. Dosad je na ovaj način pomoć obezbeđena za 167 izbegličkih porodica u Vojvodini.


JEDNOKRATNA FINANSIJSKA POMOĆ UČENICIMA SREDNJIH ŠKOLA NA TERITORIJI AP VOJVODINE