КОДЕКС ПОНАШАЊА У ПОКРАЈИНСКИМ ОРГАНИМА

("Сл. лист АП Војводине", бр. 9/2013)Телевизијска емеисија "Путеви наде" на првом програму Телевизије Војводине, сваке суботе од 8 часова.

Путеви наде
ТБ емисија

Информатор

Vesti septembar 2010

Postavljeno, 13. septembar 2010. godine, Novi Sad.

Oprema za bolje informisanje izbeglica i povratnika

Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, obezbedio je kameru i prateću opremu za potrebe Televizijske produkcije Zajedničkog vijeća opština (ZVO) u Hrvatskoj. Reč je o donaciji vrednoj 340.000 dinara, koju će ZVO iskoristiti za opremanje budućeg studija u Kninu, na čijem otvaranju radi već nekoliko meseci.

-Povratničke sredine u Dalmaciji, Lici, Kordunu i Baniji praktično žive u nekoj vrsti medijske izolacije, pa šira javnost uopšte nema uvid u tamošnje prilike, što bez prave informacije automatski ostavlja i one koji se tamo vraćaju, ili planiraju povratak, kao uostalom i sve službe i organizacije koje se bave izbegličkom problematikom. Naša televizijska produkcija već nekoliko godina radi u Vukovaru i zaista dobro "pokriva" područje istočne Slavonije, zapadnog Srema i Baranje, a kamera i ostala oprema koju smo dobili od Vojvodine stvara osnovne tehničke pretpostavke i za širenje na zapadna područja - rekao je predsednik ZVO Dragan Crnogorac, prilikom preuzimanja opreme.

Sredstva za nabavku opreme u celosti su izdvojena iz budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine, putem programa Fonda usmerenog na podsticanje naučne, kulturne i prosvetne saradnje, kao i bolje informisanje o prilikama u povratničkim sredinama.

Televizijska produkcija ZVO već tri godine, u saradnji s Radio televizijom Vojvodine, realizuje program pod nazivom "Hronika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema", koja se na programima pokrajinskog medijskog servisa emituje dva puta mesečno. Reč je o programu prekogranične saradnje u kojem se žiteljima Vojvodine i istočnog dela Hrvatske omogućuje pristup informacijama o pravima i mogućnostima koji im stoje na raspolaganju, ali i o stvarnim životnim uslovima i potrebama ljudi na tom području. Oprema koju je putem svog Fonda za pomoć izbeglicama obezbedila Autonomna Pokrajina Vojvodina, zajedno s opremom koju će nabaviti Ministarstvo za dijasporu, omogućiće Televizijskoj produkciji ZVO svakodnevno prisustvo u svim delovima Hrvatske u kojim živi brojnija srpska zajednica, što će poboljšati i kvalitet. pravovremenost i pouzdanost informacija koje prenosi.