КОДЕКС ПОНАШАЊА У ПОКРАЈИНСКИМ ОРГАНИМА

("Сл. лист АП Војводине", бр. 9/2013)Телевизијска емеисија "Путеви наде" на првом програму Телевизије Војводине, сваке суботе од 8 часова.

Путеви наде
ТБ емисија

Информатор

Vesti septembar 2010

Postavljeno, 29. septembar 2010. godine, Novi Sad.

Pomoć za raseljene s Kosova koji pokušavaju da se vrate u svoje domove

Fond za pružanje pomoći izbeglim prognanim i raseljenim licima obezbedio je humanitarnu pomoć za raseljena lica s Kosovo i Metohije u vidu ćebadi, školskog pribora, sredstava za higijenu i osnovnih prehrambenih namirnica. Kupljenu robu u vrednosti od oko 200.000 dinara preuzeli su ovlašćeni predstavnici Saveza udruženja raseljenih s Kosova i Metohije u Vojvodini "Opstanak", koji su donaciju dostavili povratnicima u selo Žač, u opštini Istok.

"Neizmerno smo zahvalni Fondu zbog toga što je imao i volje i načina da nam pomogne i to na način koji je u ovom trenutku bio najprimereniji. Mnogo raseljenih lica u Vojvodini živi u teškoj situaciji, ali je, ipak, najteže onim koji pokušavaju da se vrate u svoje domove, jer su im kuće mahom porušene pa spavaju pod šatorima i vedrim nebom, bez prave podrške. Zbog toga vrlo emotivno primaju svaku pomoć, a posebno cene činjenicu da im u ovom slučaju pomoć stiže od Vojvodine", rekao je predsednik Saveta udruženja raseljenih "Opstanak" Dragan Prelević.

Spisak potrebnih stvari napravljen je u saradnji sa Savezom, a predata roba će olakšati privremeno zbrinjavanje ljudi koji još čekaju da im kuće budu obnovljene.

Finansijska sredstva za nabavku traženih artikala obezbeđena su putem subvencija iz budžeta AP Vojvodine.

Pre nepuna dva meseca i Vlada Vojvodine je direktno uputila pomoć povratnicima u Žač.