КОДЕКС ПОНАШАЊА У ПОКРАЈИНСКИМ ОРГАНИМА

("Сл. лист АП Војводине", бр. 9/2013)Телевизијска емеисија "Путеви наде" на првом програму Телевизије Војводине, сваке суботе од 8 часова.

Путеви наде
ТБ емисија

Информатор

Vesti oktobar 2011

Postavljeno, 11. oktobar 2011. godine, Novi Sad.

Još 36 kuća za izbegličke porodice

NOVI SAD – Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, zaključio je ugovore o otkupu još 36 kuća za izbegličke porodice u Vojvodini. Polovina od tog broja – 18 kuća – biće otkupljeno za potrebe izbegličkih porodica na području Sremske Mitrovice, a u okviru ovog programa, krov nad glavom dobiće još šest porodica na području Beočina, pet u Irigu, po dve u Žablju i Žitištu, te po jedna porodica u Vrbasu, Inđiji i Novom Bečeju.
Program otkupa 36 kuća, Fond realizuje u saradnji s beogradskom kancelarijom Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR), a za realizaciju projekta je obezbeđeno 36,5 miliona dinara. Osim sredstava za otkup kuća, svim korisnicima ovog programa biće obezbeđen i dodatni "paket" pomoći u građevinskom materijalu, nameštaju, alatu i ostaloj opremi za domaćinstvo, u skladu sa potrebama samih korisnika.
Fond je u 2011. godini već otkupio 26 kuća za izbegličke i raseljeničke porodice, a isporučen je i građevinski materijal za započetu izgradnju i poboljšanje uslova stanovanja za još 40 porodica. Sa ovih 36 kuća, broj porodica koje će u ovoj godini biti stambeno zbrinute u programima pokrajinskog Fonda premašiće 100, koliko je bilo planirano u 2011.