КОДЕКС ПОНАШАЊА У ПОКРАЈИНСКИМ ОРГАНИМА

("Сл. лист АП Војводине", бр. 9/2013)Телевизијска емеисија "Путеви наде" на првом програму Телевизије Војводине, сваке суботе од 8 часова.

Путеви наде
ТБ емисија

Информатор

Vesti septembar 2011

Postavljeno, 26. septembar 2011. godine, Novi Sad.

Novčana pomoć za učenike srednjih škola iz izbegličkih i raseljeničkih porodica

NOVI SAD – Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima dodelio je jednokratne novčane pomoći učenicima iz izbegličkih i raseljeničkih porodica. Pomoć u iznosu od 40.000 dinara dobilo je 50 đaka srednjih škola širom Vojvodine, a ugovore o dodeli pomoći srednjoškolcima, u Svečanom holu zgrade Vlade Vojvodine, uručio je pokrajinski premijer dr Bojan Pajtić. Sredstva za isplatu naknada obezbeđena su u budžetu APV za 2011. godinu.
Prema Pajtićevim rečima, ovaj vid pomoći je obezbeđen s ciljem da se podrška pruži vrednoj deci i odličnim đacima, kako bi svi videli da se isplati marljivo učiti i raditi.
- Rad i uspeh moramo nagraditi. Dobro bi bilo kad bi ovaj novac bio utrošen za nabavku knjiga, kompjutera ili nečeg drugog što će im stvoriti bolje uslove da dogodine, u školi ili na fakultetu, ova deca postignu još bolji uspeh. Mi želimo da posebno deci, učenicima, pružimo priliku da odrastaju srećno, kao i sva druga deca, u uslovima u kojim neće ostati bar bez onog što im je najneophodnije na početku nove školske godine – naglasio je Pajtić.
Kako je istakao direktor Fonda Radomir Kukobat, kriterijumi za dodelu ovog vida pomoći su "skrojeni" tako da se vodi računa o socijalnim prilikama đačkih porodica, ali i o uspehu dece. Zato se, drugu godinu zaredom, dešava to da ovaj vid naknada dobijaju samo odlikaši, među kojima ima i "vukovaca" i osvajača nagrada na regionalnim i državnim takmičenjima. Prema Kukobatovim rečima, na javni poziv za dodelu finansijske pomoći ove godine se javilo nešto manje od 300 dece iz svih krajeva Vojvodine, pa je stručna komisija koja je pregledala i selektovala pristigle prijave imala jako težak zadatak da među toliko dobri učenika izabere 50 kojim će pomoć i biti dodeljena.
Program dodele pomoći srednjoškolcima iz izbegličkih i raseljeničkih porodica, Fond realizuje od 2008. godine i dosad je ovaj vid naknade dobilo 217 učenika.