КОДЕКС ПОНАШАЊА У ПОКРАЈИНСКИМ ОРГАНИМА

("Сл. лист АП Војводине", бр. 9/2013)Телевизијска емеисија "Путеви наде" на првом програму Телевизије Војводине, сваке суботе од 8 часова.

Путеви наде
ТБ емисија

Информатор

Vesti mart 2015

Postavljeno, 27.mart 2015. godine, Novi Sad.

Pokrenut program pomoći u otkupu seoskih kuća s okućnicom

Otvoreni konkurs Pokrajinskog Fonda za pružanje pomoći za stambeno zbrinjavanje izbeglih, prognanih i raseljenih lica kao pomoć u otkupu seoskih kuca sa okućnicom u 2015. god. Pokrajinski Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima u toku 2015.-te god. realizovaće programe pomoći u stambenom zbrinjavanju izbegličkih i raseljeničkih porodica u AP Vojvodini. Javni pozivi za pružanje pomoći putem dodele građevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja i za započetu izgradnju objekata u vlasništvu izbeglih, prognanih i raseljenih lica sa boravištem, odnosno prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine bili su otvoreni od 27. februara 2015. do 27.marta 2015. god. Javni poziv za stambeno zbrinjavanje izbeglih, prognanih i raseljenih lica kao pomoć u otkupu seoskih kuća sa okućnicom biće otvoren je 27. marta 2015. god., a konkursna dokumentacija će se primati do 27. aprila 2015. god. Javnim pozivom za pružanje pomoći za stambeno zbrinjavanje izbeglih, prognanih i raseljenih lica kao pomoć u otkupu seoskih kuća sa okućnicom obuhvaćena su izbegla i raseljena lica koja imaju prebivalište, tj. boravište u sledećim opštinama: Bačka Palanka, Inđija, Novi Sad, Senta, Sombor, Subotica, Žabalj, Žitište. Sve informacije u vezi sa programima, kao i potrebni formulari mogu se dobiti u Fondu-Bulevar Mihajla Pupina 25, Novi Sad i kod lokalnih poverenika za izbeglice. Formulari i tekst javnog poziva mogu se preuzeti i na sajtu Fonda - www.fondajnfort.rs

Postavljeno, 27.mart 2015. godine, Novi Sad.

Produžen rok važnosti izbegličkih legitimacija

Vlada Srbije usvojila je zaključak kojim je Ministarstvu unutrašnjih poslova naloženo da produži rok važenja izbegličkih legitimacija svim izbeglicama čijim legitimacijama je istekla važnost. Izbegla lica u čijim legitmacijama su već popunjena polja predviđena za upis roka važenja, dobiće nove legitimacije pošto prilože popunjen poseban obrazac koji se već nalazi u svim policijskim ispostavama. Novi rok važenja legitimacija biće dve godine.