КОДЕКС ПОНАШАЊА У ПОКРАЈИНСКИМ ОРГАНИМА

("Сл. лист АП Војводине", бр. 9/2013)Телевизијска емеисија "Путеви наде" на првом програму Телевизије Војводине, сваке суботе од 8 часова.

Путеви наде
ТБ емисија

Информатор

Вести април 2016

Постављено, 22. април 2016. године, Нови Сад.

Наставља се серијал “Путеви наде”

Серијал телевизијских емисија "Путеви наде" емитоваће се и даље на Првом програму Телевизије Војводине. Реч је специјализованом програму намењеном информисању избегличке и расељеничке популације у Војводини путем получасовне емисије која се у премијерном термину приказује сваке суботе на Првом програму Телевизије Војводине, с почетком у 8,00 часова. Путем ове емисије избеглице и расељена лица могу сазнати најважније информације о њиховим правима и могућностима које им стоје на располагању у поступку трајне интеграције у овдашњу друштвену средину или повратка у завичај. Емисија се приказује пуних седам година, а посебно добија на значају у време када пројекти трајног решавања избегличког и расељеничког питања улазе у своју завршну фазу и кад је, напокон, започела и пуна реализација "Регионалног стамбеног програма" (РХП). Поменути РХП заједнички реализују Србија, БиХ, Хрватска и Црна Гора, а финансирају га ЕУ, САД и други донатори. Рок за завршетак РХП-а је новембар 2017. године па би за успех програма било посебно важно да су припадници ове популације правовремено, свеобухватно и тачно обавештени о њиховим правима и могућностима за трајно решавање стамбеног и других питања. Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима обезбедио је средства за укупно 44 нове емисије, што значи да ће серијал потрајати до почетка наредне године.

Стартује програм “иди-види” посета Хрватској

Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима реализоваће програм "иди-види" посета Републици Хрватској и у 2016. години. Обезбеђена су средства за три поласка аутобуса, а први полазак је планиран за недељу 24. априла 2016. године у 21 час, са Железничке станице у Новом Саду (код старе локомотиве). Аутобус саобраћа на релацији Нови Сад-Рума-Батровци-Поповача-Петриња-Глина-Војнић-Слуњ-Кореница-Удбина-Грачац-Обровац-Бенковац, а повратак је у среду 27. априла из Бенковца. У складу с Јавним позивом, пријаве за први полазак се примају до четвртка 21. априла 2016. године. О терминима преостала два поласка, Фонд ће благовремено обавестити све потенцијалне кориснике.