КОДЕКС ПОНАШАЊА У ПОКРАЈИНСКИМ ОРГАНИМА

("Сл. лист АП Војводине", бр. 9/2013)Телевизијска емеисија "Путеви наде" на првом програму Телевизије Војводине, сваке суботе од 8 часова.

Путеви наде
ТБ емисија

Информатор

Вести новембар 2016

Постављено, 14. новембар 2016. године, Нови Сад.

Закључени уговори о откупу кућа

НОВИ САД - Председник Покрајинске владе Игор Мировић доделио је данас уговоре о помоћи за откуп сеоских кућа са окућницама за 15 избегличких и расељеничких породица. За куповину кућа на подручју општина Сомбор, Панчево и Шид, средства у износу од око 13 милиона динара, обезбеђена су преко Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине.

Председник Мировић је изразио задовољство због тога што су за кратко време обезбеђена средства за куповину кућа за 15 породица, које су данас добиле кров над главом, а тиме и сигурнији и бољи живот, пре свега за своје најмлађе чланове. „Решавање проблеме избеглих, прогнаних и расељених лица, тражи одговорност и опредељење, да се онима којима је помоћ најпотребнија, заиста и помогне“, рекао је председник Мировић и додао да је позитивно то што је нова Покрајинска влада добила сигнал од представника свих политичких странака у Скупштини Војводине, да се много више финансијских средства уложи у програме који ће допринети решавању проблема избегличке популације у покрајини.

Председник Мировић је изразио уверење да ће током следеће године бити више породица које ће, у својим будућим кућама широм Војводине, наставити свој живот заједно са нама.

Директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Бранислав Швоња, истакао је да охрабрује то што нова Покрајинска влада и ресорни секретаријат имају потпуно разумевање када је у питању неопходност решавања проблема избеглих прогнаних и расељених лица. Стога ће, како је навео, следеће године бити издвојено далеко више пара како за откуп кућа са окућницама, доделу грађевинског материјала, тако и за помоћ средњошколцима из избегличких породица и за економско оснаживање повратника у Босну и Херцеговину и Хрватску.

Додели уговора коју је организовао Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине присуствовао је и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.