КОДЕКС ПОНАШАЊА У ПОКРАЈИНСКИМ ОРГАНИМА

("Сл. лист АП Војводине", бр. 9/2013)Телевизијска емеисија "Путеви наде" на првом програму Телевизије Војводине, сваке суботе од 8 часова.

Путеви наде
ТБ емисија

Информатор

Вести новембар 2017

Постављено, 17. новембар 2017. године, Нови Сад.

Још 28 корисника помоћи у економском оснаживању

Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима доделио је помоћ у економском оснаживању за још 28 избегличких и расељеничких породица из Војводине. Реч је о помоћи у виду пољопривредних прикључака, машина, алата и различите опреме за обављање различитих производних, занатских и услужних делатности, у вредности до 200.000 динара по кориснику. Средства за доделу помоћи обезбеђена су после ребаланса буџета Аутономне Покрајине Војводине за 2017. годину. У претходној додели помоћ је добило 82 породице, што значи да је укупно 110 корисника у овој години добило овај вид помоћи.

Свечаност на којој су корисницима додељени уговори уприличена је у згради Покрајинске владе, у присуству покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предрага Вулетића и директора Фонда Душка Ћутила. Покрајински секретар Предраг Вулетић је рекао да је првобитни буџет Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима био 60 милиона динара, да би, ослушкујући потребе и захтеве, након ребаланса буџета, Фонду усмерено још 11,6 милиона динара за реализацију програма.
„Циљ нам је да обезбедимо средства у буџету и достигнемо крајњи циљ – потпуну интеграцију избеглих, прогнаних и расељених лица у друштво“, истакао је Вулетић.

Директор Фонда Душко Ћутило је истакао добру сарадњу са Покрајинском владом и ресорним секретаријатом, као и разумевање за потребе које Фонд има у циљу доступности својих програма.

Кроз програме Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима ове године кроз различите програме је оснажено и подржано око 300 породица. До краја 2017. године очекује се реализација још једног програма, а то је исплата једнократне новчана помоћи ученицима средњих школа из избегличких и расељеничких породица. Реч је о једнократној накнади у износу од 40.000 динара коју ће добити 100 ученика.